Sådan holder man den bedste fest for en student

Studentertiden er en tid, som næsten alle unge ser frem til længe. Huen som de unge får på hovedet efter den sidste eksamen, er nemlig et symbol på det slid og hårde arbejde, som de har lagt i deres studie, og et tegn på at man endelig er blevet student. Derfor er det klart, at når de bliver studenter, så skal det fejres.

 

Traditionen med at fejre studenterne har bredt sig til rigtig mange ungdomsuddannelser såvel som erhvervsuddannelser, efterhånden som udbuddet for uddannelser er vokset gennem årene. Derfor er det ikke længere blot studenterhuen med det bordeauxrøde bånd, som STX-studenterne får på, samt huen med det mørkeblå bånd som HTX-studenterne får, man ser længere. For eksempel fejrer studenter fra HF deres sidste eksamener med en hue med lysebåt bånd, nyuddannede pædagoger fejrer det med en lilla hue med gult bånd, og er man nyuddannet frisør, kan man fejrer det med en hue med lyserødt bånd.

 

Således er det også opstået et marked for pynt til studenterfesten med små pyntehuer i alverdens forskellige farver.

Traditionerne for de nye studenter

Der er en lang række traditioner, som følger, når man bliver student. Heriblandt studenterhuen, studenterkørslen, og studentergildet. Huen bliver ofte bestilt i starten af skoleåret, hvor der almindeligvis bliver tilbudt hueopmåling på skolen. De unge får den dog først på hovedet efter deres sidste eksamen, og som regel er det en god ven eller et familiemedlem, som får æren af at sætte huen på hovedet. Derefter går studenterne typisk med huen i en uges tid eller to, herunder selvfølgelig til studenterkørslen.

 

Studenterkørsel er noget, som studenterne selv skal sørge for at arrangere. Det indbefatter, at de oftest lejer en lastbil, som er bygget til formålet sammen med en chauffør, som således bruger dagen på at køre studenterne rundt til hinandens huse, hvor stolte forældre står klar med mad og drikke. Lastbilen bliver dekoreret med banner og balloner, og undervejs bliver der også for det meste drukket alkohol og hørt musik under kørslen, mens biler der kører forbi dytter. Det er en festdag for de unge, og noget af det sidste de er fælles om som klasse, inden de hver især skal videre ud på en videregående uddannelse eller af sted på sabatår.

 

Studentergildet er derimod en fest, man holder for familie og venner. Langt de fleste vælger at holde studentergildet hjemme i haven, hvis vejret er godt, og ellers tager nogle også ud og spiser. Her bliver der af og til holdt taler af familiemedlemmer for studenten, som også modtager gaver. Desuden bliver der serveret mad og drikke for gæsterne.

Find pynt til studentergildet

Da mange vælger at holde studentergildet hjemme, skal der selvfølgelig pyntes op til lejligheden. Ofte inkluderer pynt til et studentergilde flag og balloner samt diverse pynt, servietter og stearinlys man kan finde med små studenterhuer i den rigtige farve. Derforuden skal man selvfølgelig også huske at sende invitationer ud til studentergildet i god tid, og hertil kan man ligeledes få kort med flag eller studenterhuer på, som passer til anledningen.

 

Pynt til studentergildet kan som regel kun købes i butikkerne om foråret, lige inden studenterne får huen på hovedet. Vil man gerne være helt sikker på at finde det rette pynt i god tid, kan man med fordel klikke ind på https://www.dreamshop2u.dk/Student.html. Her kan man nemlig finde alt, hvad man skal bruge til at pynte op til festen, heriblandt servietter, glaskort, kagepynt, balloner, konfetti, bordløbere og meget mere. Virksomheden har også en butik, som man har mulighed for at besøge. Desuden har de pynt til mange andre lejligheder, blandt andet fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og valentinsdag.