Vejen til at blive en miljøvenlig virksomhed

At omstille en virksomhed til at blive 100% Co2-neutral er nemmere sagt end gjort.

Det overordnede virksomhedsforbrug er stort og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvor man kan indføre en grøn omstilling.

Leverandører af alt lige fra printerpapir, håndsæbe og cateringløsning skal overvejes hvis man ønsker at være en 100% bæredygtig virksomhed.

Jeg arbejder for en dansk virksomhed, med afdelinger fordelt i hele verden. Hvilket gør vores grønne omstilling til et stort projekt.

Vores direktion har udarbejdet en overordnet grøn strategi, som alle afdelinger skal implementere. Strategien indebærer virksomhedens fremadrettede holdning til plastikforbrug, krav til økologi, samt krav vi skal stille vores leverandører og samarbejdspartnere.

Første del af omstillingen er sat til at foregå over en 5 årig periode, da vi på denne måde sikrer at alle afdelinger når de satte mål.

Jeg vil i dette indlæg fortælle om, hvordan vi i den danske afdeling nedsatte vores forbrug af plastikflasker med 55% ved at installere drikkevandskølere på vores kontor.

Udover drikkevandskøleren har vi lavet andre forskellige tiltag. Årsagen til at dette blogindlæg primært vil omhandle installationen af drikkevandskøleren skyldtes de tydelige resultater det har skabt.

Drikkevandskøler nedsatte vores forbrug af plastikflasker

Vores danske afdeling består af 50 ansatte. Vi sidder i et åbent kontormiljø, hvor de enkelte afdelinger har deres eget område. Førhen havde vi installeret køleskabe rundt omkring på kontoret, hvor medarbejderne kunne finde koldt vand i engangsplastikflasker.

Dette betød, at vores kontor havde et meget stort forbrug af engangsplastikflasker. Et af kravene i den nye grønne strategi var at nedsætte forbruget af engangsplastik. Hvilket er årsagen til at vi valgte at indgå et samarbejde med Aroma Coffee.

Vores køleskabe blev skiftet ud med drikkevandskølere fra Aroma Coffee. Drikkevandskølerne fungerer kortsagt som en almindelig vandhane, men uden at man skal vente på at vandet bliver koldt.

I forlængelse af installationen af de nye drikkevandskølere, indkøbte vi nye glas og drikkedunke til kontoret.

 En drikkevandskøler i et flot design – Perfekt til det moderne kontor

Vores virksomhed har mange samarbejdspartnere og derfor afholder vi mange kunde- og leverandørmøder. Vores kontorområde skal derfor altid fremstå præsentabelt.

Efter installationen har vi ikke indkøbt nye plastikvandflasker og de ses ikke i vores kontormiljø. Vores kunder har også lagt mærke til forandringen og de har givet den en positiv kommentar. Så installationen af drikkevandskølerne, har også været med til at understrege vores nye grønne strategi overfor vores kunder.

En af årsagerne til, at vi valgte Aroma Coffee som leverandør af vores nye drikkevandskøler var designet på lige netop denne. Deres tilbud på en elegant og stadig effektiv drikkevandskøler opfyldte vores krav.

Drikkevandskøleren passer fint ind i vores skandinavisk inspireret kontormiljø.

I designet af drikkevandskøleren er der taget højde for plads til glas og karafler. Hvilket betyder, at man ikke først skal hente et glas i køkkenet før man kan få sig et iskoldt glas vand. Hvilket gør arbejdsgangen mere effektiv.

Installationen af drikkevandskøleren har også medført en stigning i mængden af vand, de ansatte indtager. Effekten af dette kan ses på det årlige antal sygemeldinger som er faldet siden installationen af drikkevandskøleren.

Den øgede mængde, skyldtes at drikkevandskøleren serverer iskoldt vand med og uden brus. Så medarbejderne der normalt ikke drikker vand, nu får muligheden for at få et glas danskvand. Hvilket også har øget vores medarbejderes tilfredshed.

Jeg vil anbefale alle kontorer at installere en drikkevandskøler

Ønsker din virksomhed at blive grønnere samt ikke gå på kompromis med kvaliteten af de goder I tilbyder jeres medarbejdere? Så vil jeg anbefale at I får installeret en drikkevandskøler.

Vores valg af Aroma Coffee som leverandør har ikke skuffet os. Deres personale er meget imødekommende og hjælpsomme. De kommer ud og opsætter drikkevandskølerne og de kører ikke før de fungerer.

Hvis du ligesom os, ikke har tid til at bekymre dig om vedligeholdelsen af drikkevandskøleren, anbefaler jeg, at du indgår en serviceaftale med Aroma Coffee.

Vi har indgået en serviceaftale med Aroma Coffee, så de løbende kommer ud og vedligeholder vores drikkevandskøler. De sikrer at drikkevandskølerne altid fungere optimalt og serverer iskoldt vand til vores ansatte. Så du kan holde dit fokus på dine egne arbejdsopgaver.