Vandbaseret træbeskyttelse

For at give dit udendørs træværk den bedst mulige beskyttelse og derved den længste levetid skal du behandle det. Træ er levende fibre og derfor vil det udvide sig og trække sig sammen når vejret er fugtigt eller tørt. Derfor er det vigtigt, at du vælger en træbeskyttelse, der kan arbejde med træet, så undgår at det revner eller sprækker. Ved at vælge en vandbaseret træbeskyttelse, vil dit træværk holde sig pænt i længere tid.

Vand og olie

Der findes to forskellige slags træbeskyttelse. Den ene er oliebaseret og den anden er vandbaseret. Er du i tvivl om, hvilken beskyttelse du brugte sidst skal du vælge den vandbaserede.

Det er nemlig sådan, at hvis du først har behandlet dit træ med en vandbaseret beskyttelse kan du ikke bruge en oliebaseret ovenpå. Har du omvendt brugt en oliebaseret beskyttelse kan du sagtens vælge en vandbaseret næste gang.

Hold skimmel og svamp på afstand

Hvis vi ser bort fra den sommer vi har haft i år, lever vi i et udpræget fugtigt klima og det betyder at små snyltere som skimmel og svamp har optimale forhold, når det kommer til at inficere vores træværk. Derfor skal du behandle dit træværk med en træbeskyttelse. De vandbaserede beskyttelser indeholder nemlig midler, der modvirker at svamp og skimmel opstår.

Herudover indeholder den også olier, der beskytter træet mod udtørring og UV strålerne fra solen, der tærer utroligt meget på træværk.

Forbered træet

For at få det bedste ud af træbeskyttelsen, når du har valgt at behandle med en sådan, er det vigtigt, at du forberede træet godt inden du går i gang.

Hvad enten du beslutter dig for en heldækkende eller en let transparent maling, skal du rense og slibe træværket grundigt før du går i gang med pensel eller rulle. Alle løse stykker gammel maling skal fjernes og der skal gerne slibes., så du har en glat og ren overflade at male på. Findes der steder, der er angrebet af alger er det umåde vigtigt, at du sørger for at få den grundigt behandlet med algerens.

Når træet så er tørt og rent har du givet dig selv de bedste betingelser for et flot og holdbart resultat. Malingen binder bedst på rent og tørt træ og jo bedre den binder, des bedre kan den beskytte mod vind, vejr og hvad der ellers tærer på træværket.

Spar penge på træbeskyttelse

Du behøver ikke at gå på kompromis med kvaliteten af den beskyttelse du vælger, fordi den er billig. Du kan få beskyttelse af høj kvalitet, der virkelig arbejder med træet og holder sig pænt i lang tid.

Som med alt andet findes der steder, der har specialiseret sig i at finde kvalitetsprodukter og sælge dem til yderst fordelagtige priser. Hos https://www.maler-maling.dk/maling-udendoers/traebeskyttelse/vandbaseret, kan du se et bredt udvalg af forskellige beskyttelser – alle til billige priser. Ved at handle direkte her i stedet for at gå til en forhandler er der en pæn slat penge at spare.