Skal du have installeret solcellepaneler?

Solceller er en energikilde, der skrider mere og mere frem i det danske land. Og dette er ikke uden grund. Der er nemlig nogle klare fordele, ved at få installeret et solcellepanel. Først og fremmest bliver du mindre afhængig af de varierende elpriser, hvilket nedbringer dine månedlige udgifter på el. Kostprisen på et anlæg vil desuden som regel have tjent sig selv hjem indenfor otte til ti år. Et godt sted at gå hen, hvis du overvejer solceller er https://solceller3tilbud.dk/, hvor du kan få tre uforpligtende tilbud på solcellepaneler.

Du skal ikke vælge det første tilbud du får

Hvis du gerne vil drage glæde af nogle af de mange fordele, der er ved solceller, kan du nemt blive fristet til at vælge det første tilbud, der dukker op. Hvis du vælger at bruge en af de kendte ”få tre gratis tilbud” services får du kun henvendelser fra seriøse forhandlere af solcelleanlæg. Du risikerer altså ikke at en ufaglært, der ved en lille bitte smule, kommer og installere et solcelleanlæg, der så går til indenfor få år. Vælger du en rigtig forhandler, kan du have dit solcelleanlæg helt op til 20 år.

Ud over de tidligere nævne fordele, bør det også nævnes at solcelleenergi er en ren energikilde. Du får således ikke bare billigere el, men du sparer også på miljøet i form af mindre CO2-udslip og mindre brug af fossile brændstoffer, som elselskaberne bruger. Et solcelleanlæg kan endda også producere strøm, selvom der er overskyet. Her producere de dog væsentligt mindre.

Tjen penge på dine solceller

Det er faktisk ikke kun ren udgift, hvis du vælger at investere i et solcelleanlæg. Når familien er på arbejde og i skole, bruger huset minimal strøm. Solcellerne har dog mulighed for at absorbere en masse sol alligevel, og du skaber således en overskudsstrøm. Dette overskud af energi, har du mulighed for at sælge til dit lokale energiselskab.

Du kan også ansøge om at få tilskud til opsætning af solceller. Disse tilskud udloddes efter først-til-mølle princippet i månederne marts til maj. Puljen er dog begrænset, så det gælder om at være hurtig. Du kan dog først få tilskuddet udbetalt, når solcellerne er monteret. I dag kan du dog få hele tilskuddet udbetalt med det samme, hvor man førhen fik det udbetalt over solcelleanlæggets levetid.

Vær smart, når du installerer solceller

Solceller reflektere solen ligesom et blankt tag. Det er derfor ikke altid naboerne er lige glade for, hvis du får installeret en stor gruppe solcellepaneler, der kan blænde ned på deres terrasse eller lignende. Netop disse gener, kan også medføre at dit hus falder i ejendomsvurdering.

Hvis du ikke ønsker dette, men stadig gerne vil have solceller op, kan du drage fordel af, at man i dag kan få solceller, der er indbygget i fx teglsten, tagplader og mursten. Disse er mere usynlige end klassiske paneler, men det kræver også en større investering. For at få indbygget solceller er du nemlig nødt til at udskifte taget, eller hvis det er i murstenene, er du nødt til at bygge om. Uanset hvilken løsning, der passer til dig, er solceller som regel en god investering.