Sådan holder du en snog som kæledyr

Måske drømmer du om at have et anderledes kæledyr end en kanin eller en papegøje? Har du en fascination for snoge og ønsker du at vide mere om, hvordan man holder dem som kæledyr? Så kan du læse mere her og blive klogere på det spændende dyr, der går under det latinske navn natrix natrix. 

Terrarium eller udendørs område

En snog skal helst have så lignende en habitat, som de har i naturen. De færdes normalt i områder, hvor der er søer, enge, marsk eller marker, hvor der er søer og åer, hvor de kan spise fisk og insekter. Skab derfor et lignende set up i dit terrarium, som inkluderer jordbund, som også har et område med vand, hvor den kan svømme. Dette kan du skabe enten i et terrarium eller i et udendørsområde, hvor du også lægger grene og kviste, så det ligner det natur, som den selv plejer at bevæge sig i, og hvor den også kan skjule sig. Det kan også være en fordel at skabe et område med nogle jordhuler, hvor den kan gemme sig, så den kan komme skjul. En snog er et fascinerende dyr at holde, fordi den er aktiv med at svømme i vand, og du kan altid kaste nogle fisk ud til den i vandet og se, hvordan den fanger og spiser dem. 

Giv snogen mulighed for at parre sig

Snoge parrer sig typisk i efteråret, omkring september måned, hvor hannerne vågner tidligere end hunnerne, hvilket gør, at hannerne er klar til at parre sig, lige så snart som hun snogene vågner. Dette gør, at de kan klumpe sig sammen om de få hunner, der normalt er i naturen. I et terrarium eller udendørsområde kan du/I selvfølgelig kontrollere det bedre i den forstand, at I kan sætte en hun snog og en han snog i samme terrarium og dermed forhindre, at der er flere hanner, der flokkes om hunnen. Når hannen og hunnen har parret sig, vil der derefter blive lagt cirka 10 til 20 æg, som snoge hunnen lægger og som bliver udklækket. Det kan være en spændende proces at følge, og her kan du få små snoge unger i dit terrarium. 

Skab solpladser

Det er også vigtigt, når du skaber dit område til snogen, at den har nogle sten eller forhøjninger, hvor den ligge og sole sig og opsuge varme til kroppen. Her er det i grunden bedst at skabe et udendørsområde til dette formål, så solen kan skinne på den og varme den op. Har du lyst til at skabe et større dyrehabitat område, kan du også lave en græseng, hvor den kan bevæge sig rundt, både alene og med eventuelle unger. Ungerne er glade for at ligge ovenpå snogens ryg, hvor de er varme og også bliver transporteret rundt, og dette kan du også få glæde af at opleve, hvis den får unger. Ungerne vil også gerne have noget højt græs eller grene og kviste, hvor de kan gemme sig, og selvom der ikke er nogle fare på færde i forhold til fjender, når du holder dem i fangenskab, vil de stadigvæk forsøge at skjule sig i græsset.