Sådan finder du det rigtige byggefirma

Leder du efter et byggefirma til dit kommende byggeprojekt? Så læs videre her. Du bliver guidet igennem forskellige do’s and dont’s i jagten på at finde det rette byggefirma herunder. Der er nemlig mange faktorer at tage højde for, når du skal til at starte et nyt byggeprojekt op.

Indhent et godt tilbud fra et byggefirma

Nøglen til at indhente det rigtige tilbud er at kontakte mere end ét byggefirma. Du kan for eksempel kontakte to eller tre byggefirmaer og høre, hvad de kan give dig af tilbud. Herved kan du sammenligne tilbuddene og vælge det, der passer bedst til dit budget og vision for byggeprojektet.

Kommunikation er også en vigtig del af at indhente et godt tilbud. Det er vigtigt, at du er præcis og konkret i det, du oplyser byggefirmaet. På denne måde giver du byggefirmaet et mere retvisende billede af projektets omfang og omkostninger allerede fra den indledningsvise kommunikation af. Du kan også opleve, at det byggefirma du vælger, kommer ud tidligt i processen og vurderer tyngden af byggeopgaven. Det er kun positivt, at en fagperson er med til at vurdere projektet ud fra de faktiske rammer, projektet kræver.

Du kan opleve, at byggefirmaet giver et uforpligtende tilbud. Det er der heldigvis god skik for inden for byggebranchen. På denne måde sikrer både entreprenør og kunde sig, at de er indforståede med projektets omfang samt budget.

Hoved- eller totalentreprise?

Gør op med dig selv, hvor meget du selv vil være med til byggeprojektet. Det er vigtigt at vide, inden du starter projektet op, da der er forskel på hoved- og totalentreprise. Hvis du skal i gang med et større byggeprojekt, kan det være en fordel med totalentreprise, hvor du selv har mindre papirarbejde end ved en hovedentreprise. Det kan være i tilfælde, hvor du for eksempel skal have bygget et nyt hus eller sommerhus på en grund. Hvis du vælger en totalentreprise løsning, overleverer du stort set alt arbejdet til entreprenøren – herunder indhentelse af byggegodkendelse og de andre administrative opgaver, der er forbundet med byggeri.

Hvor finder jeg et byggefirma?

Der er mange byggefirmaer i hele landet. Hvis du for eksempel bor i Aarhus, kan du starte med en bred søgning såsom ”byggefirma i Aarhus”. Du kan også finde et byggefirma i Aarhus her. Hvis du bor i en mindre by, kan du i stedet søge efter byggefirmaer i den region, du bor i.