Sådan bygger du dit eget spisebord

Spiseborde kan være rigtig dyre – især hvis det skal være i en ordentlig størrelse. Man skal ihvertfald af med flere tusinde kroner, hvis man vil have noget som både er flot og holdbart. Mange bruger en formue på at købe dyre designerborde, for så at dække dem til i plastisk, så de ikke får pletter – hvilket jo modsiger spisebordet funktion som et praktisk møbel.

 

Hvorfor bygge sit eget spisebord?

 

Når man bygger sit eget spisebord, kan det blive ligesom man gerne vil have det. Mange mennesker er meget specifikke, hvad gælder deres stil i indretning, derfor har mange svært at finde et spisebord i en overkommelig prisklasse som passer til deres hjem. Hvis man bygger sit eget bord, styrer man hvert trin i designprocessen, og derfor kan man få bordet til at passe perfekt ind i hjemmet. Man kan også bygge mere specielle spiseborde, så de også er samtaleemner udover at være praktiske.

Det sværeste at finde til et spisebord er faktisk selve bordpladen. Den skal være stor nok til at flere folk kan sidde omkring den, og stærk nok til at have meget vægt på sig. Du kan sagtens være kreativ hvad angår bordpladen, du kan fx bruge linoleum, hvis du gerne vil have et mere farverigt udtryk, eller en gammel dør, hvis du vil lave noget ekstra unikt – her skal du bare huske at fjerne dørhåndtaget, så det ikke forstyrrer. Du kan sagtens også være kreativ, når du skal vælge bordben – du skal bare være sikker på, at de kan holde hele bordets vægt, også når det er dækket op til juleaften.

 

Hvad skal der til for at bygge et spisebord?

 

Der skal bruges meget til at bygge et spisebord, men det er det hele værd, når man sidder med sin familie ved sin helt egen kreation. Men hvad skal du egentlig bruge?

 

Værktøj er vigtigt, derfor er det vigtigt at have et samlet overblik over, hvad man skal bruge:

 

  • Båndsliber / Med en båndsliber kan du slibe større arealer hurtigt
  • Sav / Saven er essentiel til at tilpasse størrelsen af enten bordplade eller bordben.
  • Rundsav / Rundsaven er ideel til hvis du skal save mange ting, hvor det helst skal være præcist.

 

Hvad skal du så bruge af materialer til at lave det perfekte bord:

 

  • En bordplade / Det er ved bordpladen du virkelig kan slå fantasien løs, det er også her bordets fokuspunkt som regel er.
  • Oliebehandling og pensler / når du er færdig med at bygge dit nye spisebord, så sikrer du dig bedst, at bordpladen forbliver flot ved at give den en oliebehandling.
  • Bordben / Bordben er noget af det vigtigste ved et spisebord, det er nemlig dem som holder hele strukturen på plads, samtidig med at de er prikken over i’et i designet. Bordben som er flotte og holdbare er et must.

 

Med bare lidt materialer og knofedt, kan du nemt lave spisebordet fra dine drømme og imponere familie og venner, når de kommer på besøg.