Leder du efter en ny sport? Prøv yoga!

Måske har du gået til den samme sportsgren rigtig længe. Eller måske har du i lang tid ikke dyrket sport, og vil rigtig gerne i gang med at bevæge dig og bruge din krop igen. Hvad end din bevæggrund er, så kan det være svært at vælge en specifik sport.

Der er nemlig så utrolig mange at vælge mellem. Og selvom alle sportsgrene er gode, så er der helt klart nogle, som er mere populære end andre. Det er tit bold- eller holdsport, som trækker rigtig mange mennesker til. Men hvorfor ikke prøve kræfter med noget helt andet?

Hvad er yoga?

Yoga er en spændende sportsgren, som du helt sikkert vil kunne få en masse ud af. Men yoga er ikke, som sportsgrene er flest. Faktisk har den i mange år måttet kæmpe for overhovedet at blive anerkendt som en sport.

Det skyldes at yoga ikke fordrer aktivitet på samme måde, som mange andre sportsgrene gør det. Yoga handler om kontrol, udholdenhed og fordybelse – og selvfølgelig også om at få sved på panden. Men det er ikke en konditionssport, men nærmere en sport, som opbygger muskler og fleksibilitet.

Hvilke typer yoga er der?

Der findes rigtig mange forskellige typer af yoga, og i alle yogacentre vil du kunne finde nye udgaver og nye navne. Der er derfor masser af spændende hold og forløb at gå på opdagelse i, og der findes noget for enhver. Men der er nogle typer, der er mere kendte og populære end andre.

Vinyasa flow er den ene. Denne type af flow yoga indeholder dynamiske, stærke stillinger med hurtige skift. Den udfordrer derfor musklerne og konditionen. I den modsatte ende af spektret finder vi hatha yoga. Her handler det om langsomme og dybe stræk, som udvider kroppens fleksibilitet og giver mulighed for fordybelse.

Hvad får du ud af yoga?

Du kan få rigtig meget ud af yoga, og du kan blive ved med at udvikle dig i mange år. Det skyldes, at du i yoga kun er afhængig af dig selv og din egen krop. Du mærker efter hvor du er henne, og dyrker yoga med udgangspunkt i dette. Derfor er du ikke afhængig af andre.

Gennem yoga lærer du en masse om din krop. Du opdager at den kan mere end du tror, og så træner du den samtidig også til at kunne mere en nogensinde før.

Hvis du bruger en foam roller i tillæg til din yoga, så vil du kunne komme af med yderligere spændinger i musklerne.

Udstyr: det skal du bruge til yoga

Yoga er ikke en sport, der kræver særlig meget udstyr. De fleste ynder at komme i yogatøj, men det er ikke nødvendigt. Vil man gerne være klædt på til anledningen, så er behagelige tights, løse t-shirts eller tanktops og bare fødder en fornuftig uniform.

Derudover kan mange rigtig godt lide at have deres egen yogamåtte. I de fleste centre kan man låne deres måtte, men det er ikke helt det samme. For måtten betyder meget i yoga, hvor det hele handler om at føle sig tilpas og forbundet med rummet.