Kvindelige elektrikere

At blive elektriker er ikke længere kun noget som mænd kan blive. Før i tiden var disse job mest forbeholdt mænd og der er da stadigvæk en tendens til, at håndværkere oftest er mænd fremfor kvinder. Men det er langt mere normalt at se kvinder som elektrikere i dag. Her kan du læse lidt mere om hvorfor det hænger sådan sammen.

Ligestilling

I dag nyder vi en langt større ligestilling mellem kønnene, end vi tidligere har været vant til. Det betyder også, at vi har langt flere kvinder som er håndværker, som for eksempel elektriker. Samtidig betyder det også, at mange mænd får jobs i dag som tidligere var anset som værende et ’kvindearbejde’.

Det er rigtig godt fordi det giver et billede af, at man uanset køn fra fødslen kan blive til lige præcis det man vil være; om det så er børnepasser, kok eller elektriker.

Hvis du gerne vil have fat i en god og effektiv elektriker fra Silkeborg og omegn og ringer efter den lokale elektriker til at komme ud og løse dit problem, så kan det sagtens være, at der dukker en kvinde i stedet for en mand op.

Vil du gerne være elektriker?

Det er nemt i dag at blive til elektriker, hvis det er det man gerne vil. Uddannelse til alskens ting og sager er blevet vidt udbredt igennem hele Danmark og der findes utallige af steder rundt omkring i landet, hvor man kan tage sig en uddannelse som elektriker.

Du behøver dermed ikke at flytte fra din hjemby i Nordjylland og ind til Storkøbenhavn for at blive elektriker. I dag kan man sagtens blive i sine faste rammer og i stedet nøjes med en lille togtur hver morgen og eftermiddag – eller måske en lille køretur i bilen hvis man har sådan en.

Og når du er på uddannelsen som elektriker, så skal du ikke være overrasket når du ser mennesker af begge køn sidde som studerende.