Julesweaterens glæder

Julen er hjerternes tid, men også kuldens. Der er derfor hyggeligt at sidde indenfor i varmen og nyde et krus gløgg eller en kop varm kakao, når vinterens første måned kommer snigende. Den perfekte jul involverer altid et smukt lag af sne, men ofte er vi ikke så heldige.

 

Modsat Sverige og Norge, som nærmest ikke kan slippe af med sneen, er Danmark velsignet med alt for meget regn og slud i vintermånederne. December kan derfor virke lige så deprimerende som september, oktober og november.

 

Ingen blade på træerne. Smattede gader. Koldt og mørkt. Det kræver nogle gange meget at finde julestemningen

 

Mørket skal pyntes væk

I mange byer opnås julestemningen ved at pynte hoved- og gågader med massevis af lys, gran og juledekorationer. Der opstilles små boder, hvor der købes brændte mandler, og nogle storcentre og gågader har aktiviteter som små juleoptog eller julemænd, der går rundt og deler slik ud til børn.

 

Julestemningen ude på gaden er en refleksion af, hvad der sker inde i vores egne hjem. Så snart det er december finder vi vores store kasser med julepynt frem og dekorerer vores hjem med julenisser, julehjerter, lyskæder, kalenderlys og alt, hvad der hører sig til.

 

Vi er nødt til at arbejde for julestemningen her i landet. Når vi ikke kan få de perfekte snehvide julelandskaber udenfor, må vi forsøge at pynte os vej gennem den mørke december. Med store højtider som jul og nytår i én måned, kan alle de andre dage hurtigt komme til at være utroligt stressende. Jobbet skal passes, der skal købes gaver og købes ind til juleaften, julefrokost og nytår.

 

Vi har travlt i december, men med pynt og dekorationer ved hånden, har vi det også hyggeligt i december.

 

Pynt dig selv

Dagene er korte i december, og for de flestes vedkommende betyder det, at alle de lyse timer bliver brugt på at arbejde. Vi tager af sted på arbejde, når det er mørkt, og vi kommer hjem fra arbejde, når det er mørkt.

 

Derfor er det vigtigt at bevare den hyggelige stemning, så dagene ikke virker nær så triste på grund af mørket. At komme hjem til et fint pyntet hus eller lejlighed kan være opmuntrende for de fleste. Noget, der kan gøre det endnu bedre, er at skifte ud af arbejdstøjet, kravle i noget, der er mere afslappet, og gemme sig under et tæppe med noget varmt at drikke.

 

Kolde december kalder på et overforbrug af store trøjer og sweatere. Ikke kun for at holde varmen, men også fordi der er noget behageligt og hyggeligt over at gå rundt i tykt tøj, som man kan forsvinde ind i.

 

For at gøre det hele endnu hyggeligere kan man anskaffe sig en julesweater: En sweater med sjove mønstre og billeder, der holder liv i julestemningen. Ikke kun børn, men også voksne kan finde glæde i denne form for sweater. Hvis sneen ikke gider komme til Danmark, kan man i det mindste skaffe sig en sweater, der har et hyggeligt lille snelandskab på sig.

 

Der er noget idyllisk ved tanken om at pakke sig selv ind i en stor julesweater, have en kop varm gløgg stående ved siden af sig og synke ned under sofaens tæppe, imens man ser en af de utallige julefilm, der sendes flittigt på tv i december.

 

Det kan virke som et fjollet foretagende at gå så meget op i at skabe en hyggelig stemning omkring sig, men det er vigtigt for at holde modet oppe gennem december. Har du brug for en julesweater til at hjælpe med at holde gang i julen, kan du besøge