Idéer til blå mandag

Så er det konfirmationstid igen, og det betyder også at det snart er tid til blå mandag. Blå mandag er mandagen efter kofirmanterne er blevet konfirmeret. Mange skoleklasser tager på en udflugt til en større by, hvor børnene bliver sluppet mere eller mindre løs, og så kan de ellers komme ud og bruge nogle af de penge de har modtaget. Mange klasser vælger også at komme ud og lave en eller anden form for aktivitet sammen.

Står du med en række konfirmanter, som skal ud og brænde noget energi af? Her kommer en række forslag til en sjov blå mandag.

Få hjernegymnastik med escape games

Hvad er Escape Games, tænker du måske? Escape games, eller Escape rooms, er et spil hvor det er altafgørende at bruge sin hjerne og krop. Man bliver sluppet løs i et rum, hvor man er fanget. For at komme fri skal man løse et række forskellige udfordringer. Udfordringerne her indebærer bl.a. gåder, hvor man skal bruge ledetråde man finder i selve rummet, for at komme ud. Det er en perfekt opgave til et hold, og derfor rigtig populært som teambuilding opgaver – både for private, skoleklasser og erhverv. Man kan finde escape rooms i et hav af forskellige temaer – og helt specielt i Danmark, kan man få lov til at prøve kræfter med et helt særligt Olsen Banden escape room. Escape rooms har typisk temaer, som man kender fra spil og film. Det kan bl.a. være pyramider, zombie infektioner, røverier, fængsler, pirater eller noget helt andet.

Escape games er et perfekt beskæftigelse på et par timer, hvis børnene lige skal have en pause fra at brænde alle deres penge af på strøget.

Tur i tivoli

Man kan ALDRIG gå galt i byen, med en tur i Tivoli med sine gode venner. Det der gør at tivoli er en oplagt mulighed er, at der altid er noget at lave for alle. Derudover ligger det rigtig centralt, så man kan godt nå både at komme ud og shoppe, og så ende dagen med en tur i Tivoli. Der er et hav af sjove rutsjebaner, og hvis man ikke er til det, så kan man stadigvæk finde en masse andet sjov at lave derinde.

Slut dagen af med en biograftur

Hvis der går en god film, så er det jo oplagt at slutte hele dagen af med en tur i biografen, hvor man lige kan få lov til at hvile benene og stoppet munden med slik og popkorn. Det er aldrig en dårlig idé at tage en tur i biografen – og skulle der være problemer med at beslutte sig for en film, så kan man jo sagtens tage to forskellige film og dele sig op. Det er der ingen ben i.

Andre gode tips og råd til Blå mandag

Det er altid en god idé ikke at tage alt for mange penge med. En god regel er at beslutte sig for, hvor meget man har tænkt sig at spendere, og så ikke tage mere med end det. Husk også at hold din pung et sikkert sted, da lommetyve elsker blå mandag. Husk at følges ad, og tjek tiden så man mødes på det aftalte sted til tiden. Sørg for at have booket tog/bus/taxi eller hvad man nu skal bruge for at komme hjem igen, så man ikke står med håret i postkassen sidst på dagen.