Hvorfor skal du vælge balayage frem for striber?

Det er ikke verdens nemmeste ord, når du skal forklare frisøren, hvordan du gerne vil have håret. Selve teknikken har været fremme i mange år, men det er først på det seneste, at den virkelig er sprunget folk i øjnene og blevet en af de foretrukne hårtrends. 

Men kan du ikke lige så godt få lavet striber i stedet for? Det er helt op til dig selv, men der en en grund til, at folk går den anden vej. 

Læs med og find ud af hvordan det skiller sig ud fra traditionelle striber i håret.

Striber i håret

Der er selvfølgelig intet i vejen med at få lavet striber. Det giver en flot kontrast til håret og kan være med til at skabe nogle fantastiske frisurer. Desværre er der også ulemper ved denne metode. 

For det første skal farven vedligeholdes cirka hver 6-12. uge, hvilket ikke er helt optimalt. Det bliver hurtigt dyrt – også selvom du gør det derhjemme. Du kan ikke undgå denne ud-groning, for håret stopper jo som bekendt ikke med at vokse.

Hvad kan du så gøre? Her kommer balayage ind i billedet. 

Den populære balayage trend

Her farves håret et stykke fra bunden. Frisøren inddeler håret i mindre sektioner og maler direkte på det med en frihåndsteknik, hvilket ordet netop hentyder til. Ordet balayage er nemlig fransk og betyder “strøg”. 

Denne teknik giver håret et mere naturligt og samtidig beachy look. Kontrasterne er mindre end ved almindelige striber, så farven giver næsten indtryk af, at du lige er kommet hjem fra en solrig ferie sydpå.

Tænker du på at ride med på hårtrenden, skal du ikke meget længere end til Århus for at nogle dygtige frisører. I Århus finder du Gryholt og Faurby som med garanti vil forkæle dig og dit hår med balayage og babylights teknikken , så du går derfra med et superflot resultat.