Hvordan underholder man 30 børn til en børnefødselsdag?

Langt de fleste mennesker kan huske at de var med til børnefødselsdag da de selv var børn, men nu da de er blevet voksne, så er det som om man har glemt alt dette, eller også tror man fejlagtigt at børn i dag vil synes de samme børnelege er sjove.

Vi kender alle til de voksne som forsøger at tvinge børn til at synes håbløst gamle lege er sjove. Det betyder naturligvis ikke at de ikke kan være sjove. Det kan de naturligvis godt, og en børnefest eller børnefødselsdag kan være det perfekte tidspunkt at introducere en ny leg.

Men hvilken leg til børnefødselsdage er den sjoveste? Det er svært at sige. Naturligvis er der mange forskellige holdninger til dette, og det er ikke alle der vil synes at de samme lege er sjove. Derfor er det en god ide at lave et varieret program, og vel at mærke et program som ingen er tvunget til at følge. En smule fleksibilitet er altid godt.

En af de største klassikere når det kommer børnefester og børnefødselsdage, er skattejagt. Den har været brugt i mange år, og det er stadig noget som de fleste børn synes er sjovt.

Det man skal gøre, er at dele børne op i hold. Eventuelt kan man få den som holder børnefødselsdagen til at vælge hold til legen, men det er vigtigt at man ikke lader nogle stå tilbage. Hvis man er bange for at dette sker, så bør man kigge på invitationslisten og lave holdene på forhånd.

Maden er en vigtig del af børnefødselsdage

Hvis man skal holde en god børnefest, så er det vigtigt at man også har god mad. God mad for børn er selvfølgelig ikke det samme så god mad til voksne, i hvert fald ikke når det komme til hvad de kan lide. I vore dage er der meget fokus på sundhed, og det er noget som folk også fokusere på når det kommer til børnefødselsdage.

Der er stort debat om dette. Skal børn have lov til at spise usundt til en børnefest, eller skal det hele være sundt? Det bedste er at lave en blanding. En fest er en fest, og det her man har lov til at slå sig løs – også selvom det ”kun” er en børnefødselsdag.

Det betyder dog ikke, det ikke også kan være sundt. For eksempel kan man have en leg til børnefødselsdage hvor der er en præmie som kunne være slik.

Få ekstra hjælp til festen

Ved en stor børnefest kan man have brug for ekstra hjælp. Heldigvis kan man hyre folk, som ikke er alt for dyre, til at komme og hjælpe til. Det kan være alt fra maden til legene. For eksempel kunne man bestille en tryllekunstner til at komme og underholde, eller måske en klovn, hvis man synes det er en bedre ide til en børnefødselsdag.

Mulighederne er uendelige.