Hvordan bliver din bolig værdisat?

Uanset om du og din familie skal til at sælge jeres hus, eller om du bare er interesseret i ejendomsmæglernes arbejde, så er det fint at forstå, hvordan boliger stiger i pris.

Vi hører tit om de forskellige variationer, som opstår i boligmarkedets priser. Der findes nemlig en række grunde til, at disse variationer opstår.

Hvis du læser videre, så kan du lære om nogle af disse forskellige grunde – det er selvfølgelig masser af andre, som også påvirker prisen i sidste ende!

Hvad med de større renoveringer og udbedringer?

Når man skal sælge et hus, så kan det nogle gange være rigtigt godt at tænke i det store perspektiv først.

Og med dette perspektiv snakker vi store udbedringer på boligen. Det gøres ofte efter en tilstandsrapport, så du kan selv, hvilke forskellige problemer, som er at finde i jeres hus. Her er det generelt en god idé at se, om man ikke kan udbedre alvorlige og kritiske skader, også kaldet K2’ere og K3’ere. Disse kan nemlig tit afskrække købere.

Derudover er en populær form for renovering opstået over den sidste årrække – dette er energirenovering.

Dette indebærer, at du renoverer boligen, så den er mere energivenlig. Det er der efterhånden mange danskere, som lægger vægt på, da det i sidste ende kan blive billigere og er med til at hjælpe miljøet.

Samtidig er det helt klart med til at øge prisen på din bolig. Vælger I at energirenovere huset før salget, så kan det være, at I måske endda kan nyde godt af noget så godt som et bedre indeklima!

Tænk over indretningen!

Når en køber skal se et hjem, så er indretningen simpelthen af de ting, som de lægger mest mærke til. Tit kan det nemlig være svært at se sig selv i boligen med alle sine ejendele – derfor kommer ejernes indretning til at påvirke dem.

Dette betyder selvfølgelig, at tingene skal stå ordentligt og pænt. Symmetri og rengøring er altså nøgleord her.

Derudover er det vigtigt, at pladsen udnyttes. Vi kan ikke lide store tomme rum, så derfor er det en god idé at finde måder at bruge fri plads på. Dette gør, at en køber kan se, hvilke muligheder eksisterer for brugen af al husets plads.

Gode-Tips.dk kan du finde flere artikler om, hvordan du kan både vedligeholde dit hus og gøre det mere hyggeligt, med billeder og nu indretning.

Lys og luft

I Danmark lægger vi som boligkøbere utroligt meget vægt på, at der er nok lys i huset, som vi vil købe.

For dig betyder det blandt andet, at du helt lavpraktisk skal pudse vinduerne og rulle persiennerne op. Vi vil gerne have naturligt lys ind og jo mere jo bedre!

Derudover skal der være plads til at ånde. Indeklimaet er vigtigt, og det betyder ikke bare, at du skal lufte ud.

Det er nemlig også vigtigt at sørge for, at der er luft omkring dem, som er i huset. Med lidt plads til at strække armene og mærke pladsen omkring sig. Det må altså heller ikke blive for rodet, for der skal også være mulighed for, at køberen selv kan placere sig i huset.

Er du ved at flytte ud af huset og mangler en lejlighed eller lejebolig? Så har Gode-Tips samlet alle de store boligportaler ét sted, så du nemt kan finde den bedst egnede til dig.