Hvad skal du vide, for at finde den perfekte webhost?

Webhosting: Ligesom så mange andre af hvor moderne tids ”varer”, har flere og flere brug for denne service, og fordi efterspørgslen er steget, findes der nu utallige udbydere af denne varer.

Der findes et tilsyneladende uendeligt hav af firmaer, hjemmesider og instanser, der tilbyder webhosting – en simpel Google søgning reflekterer dette – så hvordan kan man som fremtidig kunde tyde, hvilken af de adskillige webhosting tilbud, der er det mest relevante?

Hvordan beslutter vi hvilken web-host der er den bedste for os?

Hvordan finder vi ud af hvad vi skal lede efter, og hvilke features der vil kunne give os en fordel, når vi kaster vores hjemmeside ud på The World Wide Web?

Der er mange forskellige faktorer i spil, når du skal finde den perfekte webhost, og det er utopi at tro alle disse kan dækkes i en enkelt artikel som denne. Det er dog muligt kort at opridse nogle af de mest basale overvejelser.

Hvad er mine webhosting behov, og kan udbyderen dække disse?

Det er umuligt at vide hvilke webhost der kan give dig den bedste oplevelse i fremtiden, hvis du ikke har en forholdsvis fast ide om hvad det er du ønsker webhosten skal byde på.

Sæt derfor hverdagen på pause et kort øjeblik, sæt dig ned med et blank stykke papir, og nedskriv alle de ting der kan/vil påvirke din hjemmeside nu og i fremtiden.

Hvilke form for hjemmeside vil du have? Vil du have noget alment og generisk, eller noget utroligt specifikt og unikt?

Skal det være almindeligt HTML eller PHP?

Forestil dig ”hvad” din hjemmeside skal være og ”hvordan” den skal give dig de ting du ønsker – og forestil dig hvilke optioner eller features, der vil kunne opfylde krav som følger senere, når din hjemmeside opnår succes og masser af trafik.

Er du fuldkomment ny og aner ikke hvordan du skal kunne forudse hvad du har brug for, er dette et fingerpeg i sig selv – i så fald er du nemlig nødt til at finde en webhost, der er parat og villig til at hjælpe dig med at udforske, opdage og videreudvikle i fællesskab.

Hastighed, stabilitet og god kundeservice

Et af de første spørgsmål når du skal finde en webhost er ofte, om din webhost skal være dansk eller findes i udlandet, og her er det kun én ting at sige: Det kan blive for billigt!

Visse webhost tilbyder billig service, men har til gengæld en høj grad af ”downtime” og har ikke en god nethastighed.

De vigtigste parametre ved webhosting er stabilitet, og hastighed.

Når en hjemmeside er nede kan den ikke besøges af de brugere, du ønsker at tiltrække. En god webhost skal tilbyde 99% uptime.

Ifølge undersøgelser fra Google, har en hjemmeside 2 sekunder til at loade. Hvis siden ikke loader indenfor dette tidsrum, vil brugeren gå tilbage til google og finde en anden side i stedet, og du har tabt en bruger. Derfor skal din webhost kunne sørge for, at din sides hastighed er så god, at den bliver loadet indenfor dette kritiske tidsrum.

Find flere guides, tips og gode råd på findwebhosting.