Historien bag Tesla Model 3

I 2017 kom Tesla Model 3 på markedet, og kort tid efter kunne den også ses på de danske landene. De fleste kender den kun som en af de hurtige og seje elbiler, der ligger uden for deres bilbudget, men for det første er det ikke nødvendigvis tilfældet, og for det andet ligger der faktisk en ret spændende historie bag. Der er nemlig sket meget fra 2003, hvor Tesla blev grundlagt til Tesla Model 3 kom på de danske landeveje og senere blev kåret til årets bil.

Spæde skridt

I 2003 blev firmaet Tesla nemlig grundlagt af en gruppe ingeniører, og allerede på det tidspunkt var målsætningen at lave lækre elbiler, der ikke gik på kompromis med noget. Indtil da associerede de fleste nemlig nok elbilen med ellerten, hvilket ikke ligefrem var det bedste image. Det fik Tesla dog lavet om på i 2008, da de lancerede deres såkaldte Roadster. En lynhurtig sportsbil, der tilfældigvis også kørte på strøm. Tesla fik dog ikke den store rækkevidde på det almene bilmarked, før de lavede deres Tesla Model S. Det var stadig en dyr bil, men den havde utvivlsom revolutioneret, hvad man forestillede sig, når man tænkte på elbiler, og allerede på det tidspunkt kunne man begynde at se Teslas biler på de danske landeveje. I 2015 lavede Tesla så også en SUV: Tesla Model X. Den blev hædret med den højeste sikkerhedsvurdering for en SUV nogensinde, og blev generelt rigtig godt modtaget. Tesla var efterhånden også ved at være alment kendte- også i Danmark, hvor mange også særligt havde fokus på deres administrerende direktør, Elon Musk. Hvem fatter ikke interesse, når man kan købe en elbil lavet af en multimillionær, der desuden laver rumraketter.

En fuldført plan

Musks plan med Tesla var dog ikke fuldført, før de i 2017 kunne sætte Tesla Model 3 i produktion. Det skulle nemlig være deres masseproducerede elbil til en pris, der kunne appellere til selv børnefamilier. Nu kunne alle få en god, lækker og sikker elbil, lige meget hvilken smag man havde. Det viste sig da også at blive en succes med Tesla Model 3 Danmark. Kigger du ud på landevejene vil du faktisk kunne se en hel del Tesla Model 3 Danmark, men hvis man spørger Musk, er der stadig lang vej endnu. Det er naturligvis drømmen, at alle borgere, Danske såvel som internationale, skal køre elbil. Det hjælper dog på det, at årets bil var Tesla Model 3 Danmark, og at de nyeste og bedste elbiler på den måde vækker opsigt. Det gør de nemlig så småt også uden for kredsen af bilentusiaster.

Elon Musk og Tesla er dog allerede i gang med det næste store projekt. De har blandt andet lanceret en lastbil, der ligeledes kører på strøm samt den såkaldte Cybertruck, der vist nok skal tilkalde sig opmærksomhed på vejene. Vi holder os dog til Tesla Model 3 Danmark