Gode tips til det nye hus

Er du lige flyttet i nyt hus? Der er mange ting at se til, når man lige er flyttet, og det kan være nemt at glemme eller overse nogle ting. Vi har lavet en lille kort guide, så du kan huske nogle af de vigtige punkter, når der kommer til flytning.

Har du købt hus for første gang så kan det også være en god ide lige at få gennemgået nogle vigtige punkter. Også selvom det måske ikke er din første gang, så er det en god ide at få genopfrisket det en smule. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse med herunder.

Sørg for at få sikret huset

En af de første ting du bør få styr på, når du er flyttet i nyt hus, er sikkerheden. Det er altid en god idé at sørge for at sikkerheden spiller. Her er en lille checkliste, som I kan lure på, og se om der er noget I skal have fulgt op på.

  • En god alarm til hjemmet. Der er mange alarmer på markedet, så det er værd at kigge lidt rundt. Eventuelt tal med dine naboer, og se om de allerede har et system de bruger. Det kan være en fordel at have samme leverandør af alarmer, eller i hvert fald have samme opsætning. Her er det også en god ide at tale med din nabo om eventuelt at blive sat op som kontaktperson, hvis alarmen nu skulle gå af. Det er næsten altid bedst at have sin nabo til at blive alarmeret ved et indbrud, da de højt sandsynligt er tættest på.
  • Sikre døre og vinduer. Tag en gennemgang af alle døre og vinduer i det nye hus, og tjek om der er nogen af dem, som skal skiftes ud. Kig på alt lige fra hængsler, dør- og vindueskarme og standen af træet. Du vil ikke have at kældervinduet er småråddent, da det er meget nemmere at brække op.
  • Lys og spots. Har I lys i for- og baghave? Det kan være en rigtig god idé at få opsat belysning disse steder, da tyve hader det. Det kan være rigtig godt til at forebygge at de overhovedet kommer tæt nok på til at kunne se om der er noget værd at stjæle. De går simpelthen bare et andet sted hen.

Internet og TV

Det er én af de ting, som I vil hade, at I ikke havde styr på på forhånd. Kontakt jeres internet og tv-udbyder. Fortæl dem at I skal til at flytte, og hvor I flytter hen. Hvis I får det planlagt ordenligt, så er der internet og TV klar, når I flytter ind. Det kan være rigtig træls ikke at kunne smide sig tilbage på sofaen, og se en god film, efter et par lange flyttedage.

Navneskilte til dør og postkasse

Der findes mange steder på internettet, hvor man kan bestille disse nu. Det er en god idé at have klar inden I flytter, så I ikke ender med at glemme det. Det er vigtigt af mange grunde, fx til regninger og breve.

I ønskes en rigtig god flytning!