Gode alternativer til en mere spændende morgenmad

Solen er måske ikke engang stået op. Du ruller ud af sengen. Dine øjne er trætte. Og det er tid til at starte en ny dag. Helten duer ikke uden mad og drikke, som bekendt. Og morgenmaden er første skridt til en god dag. Det er vigtigt at få sin morgenmad. Det er vigtig at lave en god start. Men nogle gange er det måske ikke muligt at finde en kreativ morgenmad i farten. Du er måske typen, der har spist havregryn de sidste 10 år? Hvis du har brug for ny inspiration, så læs mere her.

Gedeost

Den første morgenmad, du måske ikke har prøvet før, er en lækker og velsmagende gedeost. En mad med et stykke gedeost smager himmelsk, hvis du allerede er tosset med ost. Du kan riste et stykke brød på begge sider, og dernæst sætte et stykke gedeost på. Et tyndt lag smør kan med fordel også puttes på.

Der findes mange forskellige producenter af gedeost, der lægger vægt på forskellige smagsnuancer. Der er derfor helt sikkert en gedeost, der passer til dig.

Gedeost kan naturligvis også spises til de to andre store hovedmåltider eller til en snack. Specielt hvis den tilberedes i ovnen skabes en lækker cremet konsistens.

Puddersukker og peanutbutter

Den klassiske bolle med pålæg har du muligvis begivet dig ud i før i dit liv. Men alt for ofte ender du med at ty til en nutellamad eller måske bare en mad med smør. Det kan godt blive rigtig kedeligt i længden.

Puddersukker elle brun farin er den første mulighed. Dette alternativt er utroligt lækkert til dig, der har en sød tand. Hvis du smører et tyndt lag smør på din bolle og dernæst putter et tyndt lag puddersukker på, giver det en himmelsk smagsoplevelse. Selvom det måske lyder en smule snasket, er det helt sikkert værd at prøve.

Det andet alternativ er en amerikansk klassiker. Peanutbutter jelly er kombinationen af et stykke brød med peanutbutter nederst og marmelade på toppen. Smagskombinationen af det søde og det salte passer perfekt sammen. Nogle mennesker nyder også en ren peanutbuttermad, men det er ikke for nybegyndere.

Grød

Grød er blevet mere og mere populært de seneste år. Dette betyder, at der er masser af inspiration at hente både på nettet og i bybilledet. I stedet for den klassiske brunch, byder mange restauranter faktisk på netop forskellige typer af grød.

Grød er meget simpelt at lave. Du har derfor et væld af muligheder i dit køkken. Hvis du er til den klassiske havregrød, kan det gøres på under tre minutter. Hvis du ønsker at gøre den lidt mere interessant, kan du putte frugt og krydderier på. Dette kunne være kanel. Chiagrød er også meget populært. Denne type grød laves ud fra chiafrø og skal stå over natten. Den sidste type grød er frugtgrøden. Denne grød kan laves i alverdens afskygninger, alt efter hvad din smag er. Grøden kan også både puttes på din havregrød, i din chiagrød eller måske ovenpå din yoghurt.