Flere hasselnødder i hverdagen

Har du gået og tænkt lidt over, hvad du egentlig går og fylder din krop med til hverdag? Der er så meget lækker mad derude, men tit er det, der umiddelbart virker lækrest også det, som faktisk ikke er super godt at spise for meget af. Derfor kan du jo prøve dig lidt frem med nogle af de mere sunde alternativer, som faktisk stadig kan smage rigtig godt og føles tilfredsstillende. Det kunne eksempelvis være nødder – eksempelvis hasselnødder, som kan bruges til rigtig mange forskellige snacks.

Her skal det altså handle lidt mere om hasselnødder og andre nødder, og hvorfor du netop bør spise meget mere af den slags i hverdagen. 

Nødder i stedet for usunde snacks

Snacks er en af de der ting, som mange mennesker altid har et lille lager af i hjemmet, og hvor man faktisk ikke rigtig har noget overblik over, hvor meget man egentlig spiser. Når man bestiller pizza eller burger, har man en anden fornemmelse af, hvor ofte man gør det, og hvor meget man spiser af gangen, men med snacks kan det hurtigt tage fart.

Derfor er det også en rigtig god at vende sig selv til at spise nogle lidt sundere snacks – altså den slags snacks, hvor det ikke gør så meget, hvis man spiser meget af det. Det kan eksempelvis være frugt, som man jo gerne må spise rigtig meget af, og som sagtens kan gøres ret spændende, og ellers er nødder også et rigtig godt bud. Nødder kan nemlig spises som de, med lidt salt eller krydderi på til de særlige lejligheder, eller også kan de bruges i de lækreste kager og brød.

Kan give ekstra bid og smag i alverdens bagværk

Man behøver nemlig ikke at nyde nødder som en ren snack – nej man kan også sagtens bruge det til at give lidt ekstra smag og kant til sit bagværk. Eksempelvis hasselnødder kan bruges i mange forskellige slags brød og kager, hvor de tit skal hakkes lidt – hak dem eventuelt groft for stadig at få den lækre nøddefornemmelse i munden.

Kager er selvfølgelig også typisk noget af det, som kategoriseres som usundt, men hvis man prøver at eksperimentere lidt med, hvad man putter i kagerne, så kan det faktisk sagtens blive en sundere kage. Hvis det eksempelvis er en kage med nødder, frugt og mørk chokolade, vil den i hvert fald være betydeligt sundere end en kage, der er fyldt med sukker, karamel og hvid chokolade. Tit handler det om de små ting.

Find nødderne til gode priser

Hvis du selv har spist en del nødder i dit liv, så er du sikkert også klar over, at nødder faktisk er en del dyrere end man lige skulle tro. Så nå når du skal ud og købe hasselnødder, jordnødder, pistacienødder og lignende til dit snack- og kagelager, så kan du eventuelt undersøge mulighederne for at finde nødderne til lidt billigere priser. Det kan du eksempelvis gøre ved at tage et kig online, hvor der tit vil være nogle penge at spare i forhold til de fysiske butikker.