Fifa er mere end bare et videospil

Fifa har i mange år været den ubestridte konge af fodboldspil til consoller og computere, og det er det fortsat. Den nærmeste konkurrent må være PES (Pro Evolution Soccer), som lige kunne følge med for en ti år siden. Det ligner lige nu, at der ikke kommer til at være nogen der kan tage tronen fra EA og deres spil, når det kommer til video-fodboldspil. Med streaming-services som fx Twitch TV, har FIFA fået endnu mere vind i sejlene. Dette kombineret med store officielle mesterskaber som VM i FIFA, er det gået hen og blevet mere end bare et fodboldspil, som man sidder og spiller med vennerne efter skole. Selv i USA, hvor fodbold aldrig har været lige så populært som i Europa, er det gået hen og blevet ekstremt populært spil.

Fifa points og pakker

Fifa Ultimate Team er et nyere gamemode, som er gået hen og blevet et kæmpe hit. Det går i korte træk ud på, at man sammensætter sit eget hold, og man kan erhverve sig nye fodboldspillere ved at åbne Fifa Ultimate Team Pakker, hvor du kan være heldig at få en af dine yndlingsspillere i. Det fungerer lidt på samme måde, som dengang mange drenge i Danmark samlede på basketkort, og prøvede at få fingrene i de bedste spillere. Dette er også med til at gøre det hele mere spændende for spillere, som får et rush hver gang man har scoret sig en ny pakke, og får at se hvilken spiller der gemmer sig deri.

Det kan dog være meget tidskrævende at spille sig til nye pakker. Det tager lige lang nok tid til at det er meget fristende at købe fifa points, og derved hurtigere få mulighed for at samle sit yndlingshold. Det kan med fordel gøres via sider, der sammenligner de forskellige shops, som sælger lige netop disse points, og derved sikre sig at man får den bedste deal muligt.

Karriere mode

Dette er også en af de ‘nyere’ gamemodes i spillet, hvor du selv tager kontrol over din spiller. Her skal du spille dig helt fra bunden af dit starter hold, til en fast plads i start-11, og derfra selv tage alle de forskellige valg, som nu kommer i løbet af ens karriere. Vil du blive i din barndomsklub, og forsøge at tage dem til mesterskabet? Vil du prøve at se, om du kan blive den største transfer i fodboldhistorien? Det hele er op til dig, når du spiller karriere mode. Der ligger rigtig mange timer i dette mode, så prøv det af, hvis du har tid til det.

VM i FIFA

VM i FIFA startede helt tilbage i 2004, men har for alvor fået opmærksomhed de sidste 5 års tid. Især i Danmark, da vi fik vores første Fifa eWorldcup mester, August, som vand finalen 3-0 over englænderen David i 2014. August var i flere omgange i TV’et og i landets aviser, hvor han fortalte om sin oplevelse med at vinde. Siden da har tusindvis af danske drenge og piger forsøgt at gøre kunsten efter, og vi fik faktisk i 2016 vores 2. verdensmester i eWorld cup, nemlig Mohammed.