Få hjælp til dræning

Er din hestefold blevet til en mudderpøl er det måske tiden at overveje dræning. Bliv klogere på dræning her Moderne dræning foregår ikke som i gamle dage ved at grave render som skal vedligeholdes hvert år. I dag bruges der moderne teknikker som sikre dræning mange år fremefter.

Hestefold eller havremarker

Både hestefolde og havremarker kan få brug for dræning. Jord der bruges, bliver komprimeret over tid. Jord der bliver komprimeret for mere og mere lighed med ler. Lerjord kan ikke komme af med vandet. er der tale om en fold hvor der dagligt går heste bliver jorden lynhurtigt til en mudderpøl. Vandet kan ikke komme væk. Hestene jokker rundt i sølet og gør det værre og værre. Du kan prøve at skrabe jord af og tilføje grus eller sand. Måske det hjælper. På sigt bør du nok overveje dræning, hvis det er en fold du har påtænkt at bruge i mange år.

Havremarker under vand er enhver landmands mareridt. Hvis rødderne på afgrøderne står under vand, kommer der lynhurtigt råd og hele høsten går til. Dræning kan være både den simpleste og den billigste løsning. Du kan finde LANDSDÆKKENDE firmaer, der kan hjælpe dig med dræning.

Dræning af små og store områder

En mark eller en fold er som regel meget store områder. Det er ikke sikkert at hele folden eller marken behøver dræning. I nogen tilfælde kan man godt nøjes med at dræne et område af en fold eller mark. Hvilket jo så efterfølgende kan ses på prisen. Det kan også godt betale sig at dræne i haver og små eng områder. Har du en stor have med en skråning og dermed et lavere liggende om råde, som måske er lidt mere sumpet end resten af haven, så bør du overveje om dræning er en mulighed for dig.

Dræning koster ikke en herregård

Selv om der naturligvis er en pris for selve dræningen, som du skal betale nu og her, så er de hurtigt tjent ind. En våd mark er en ubrugelig mark. En drænet mark er en brugbar mark. En drænet mark er brugbar mange år frem i tiden, så det du investerer lige nu, er tjent ind på meget kort tid.