Få hjælp til dit misbrug

Har du brug for hjælp til at stoppe dit misbrug af stoffer, piller eller alkohol? Eller er der noget helt andet, som du i din hverdag misbruger?

Her kan du blive klogere på hvordan det er du finder hjælp til at stoppe dit misbrug.

Få hjælp af det offentlige

En måde hvorpå man altid kan vide sig sikker på at få hjælp er ved at gå til det offentlige. Vi lever heldigvis i en stat, hvor der er rigtig mange gode midler der bliver brugt på gode muligheder for behandling af misbrug.

Den store fordel ved at tage til det offentlige er, at det meget ofte er meget billigt hvis ikke helt gratis. Eller ofte kan man i hvert fald få en henvendelse gennem sin personlige læge, så man dermed kan få noget tilskud til at hjælp mod sit misbrug.
At gå til det offentlige er dermed en god løsning for dig, som måske ikke har så mange penge at gøre godt med.

Ulempen ved at gå til det offentlige er dog, at systemet er meget tit ret pakket op af folk, som har brug for hjælp. Det vil altså sige, at der meget ofte er lange ventelister og ventetider, når man gerne vil have hjælp fra det offentlige. Og det er selvfølgelig ikke ideelt, når man står og har brug for hjælp lige nu.

En anden god mulighed er derfor at tage til en privat misbrugskonsulent.

Privat misbrugskonsulent

Med en privat misbrugskonsulent skal man derimod ikke vente i lige så langt tid, hvilket er ideelt for dem der netop gerne vil i gang med at have hjælp lige nu. Når man tager til en privat misbrugskonsulent skal man altså ikke først skrives op på en lang venteliste og vente på, at det bliver ens tur.

En privat misbrugskonsulent kan derfor være et rigtig godt valg for dig, som har råd til at betale for professionel hjælp ud af egen pengepung. For en privat misbrugskonsulent koster nemlig penge og det er dig selv der kommer til at betale.

Derfor er der også nogle som netop vælger en privat misbrugskonsulent. Det er langt fra alle der har råd til at betale til det eller måske har folk bare ikke specielt meget lyst til at smide deres egne penge efter det. Heldigvis er der nogle ting man selv kan gøre for at få råd til en privat misbrugskonsulent.

Få penge fra det offentlige

Nogle gange kan man faktisk være rigtig heldig at få en henvendelse fra det offentlige som også kan bruges på en privat misbrugskonsulent. På den måde kan man netop hurtigt få den hjælp man har brug for inden for en god tidsramme.

Ofte skal man dog stadig betale til sin privat misbrugskonsulent. Det drejer sig ofte blot om nogle tilskud, som man kan benytte, når man gerne vil til en privat misbrugskonsulent. Det er selvfølgelig en rigtig stort hjælp og det kan netop gøre at mange vælger privat misbrugskonsulent som muligheden i stedet for at gå igennem systemet.

Men hvad gør du hvis du nu stadigvæk ikke har råd til at betale den privat misbrugskonsulent?

Omlæg budgettet

Meget ofte kan man godt finde pengene frem i sit budget, hvis man virkelig gerne vil. Det kan dermed godt være at man ikke lige har mulighed for at tage på restaurant så ofte som før, men du må huske på, at det er dit helbred det handler om.

Det er en meget alvorlig affære at have et misbrug og hvis du virkelig har brug for en privat misbrugskonsulent til at hjælp dig, så må du også prøve at se, om du ikke kan få pengene skrabet sammen på en eller anden måde.