Få et flot vandområde i din have med et spejlbassin

Der er noget betagende over vand. Uanset om det er et vandfald, en å eller en sø, kan vand bare noget helt særligt. Hvis du derfor har en have, som du nyder at bruge i tid i, er det kun forståeligt, at du gerne vil have et vandområde. Det kan du få med et spejlbassin.

Et spejlbassin er et lille bassin med vand, som du kan stille i din have. Bassinet vil skabe en flot og hyggelig lille vandoase, hvor de omkringværende blomster og træer vil blive reflekteret i vand. Derudover tiltrækker bassinet også flere forskellige dyr. Blandt andet fugle, så du kan nyde deres kvidder. Du kan læse meget mere om spejlbassiner i det følgende.

Vælg et spejlbassin, der passer til din have

Spejlbassiner kommer i mange forskellige størrelser, former og farver. Derfor har du rig mulighed for at vælge det bassin, der passer bedst til din have. Det kan være, at du gerne vil have et firkantet bassin, der kan understrege det kantede look på dit hus. Eller det kan være, at du hellere vil have et rundt spejlbassin med mere bløde kanter. Valget er helt op til dig og dine præferencer.

Ofte vil det dog være en god idé at tage din haves størrelse med i overvejelserne. Hvis du har en mindre have, kan et stort bassin hurtigt optage meget af pladsen. Har du derimod en stor have, har du lidt mere frie tøjler.

Det kommer naturligvis også an på, hvad du ellers vil bruge din have til. Hvis du gerne vil minimere vedligeholdelsen, kan et bassin med spejl hjælpe dig. Du kommer nemlig ikke til at skulle luge ukrudt på den plads, der bliver optaget af bassinet.

Det rette materiale

Et spejlbassin er udendørs året rundt. I et land som Danmark betyder det derfor også, at bassinet skal kunne holde til lidt af hvert. Det skal både kunne modstå sommerens høje varme og vinterens kulde. Derfor er det også vigtigt, at du vælger et holdbart og slidstærkt materiale. Blandt andet egner både jern og aluminium sig godt til bassiner.

Få et bassin, der også egner sig som bålfad

Kunne du godt tænke dig både et spejlbassin og bålfad i haven? Men ved du ikke, hvad du skal vælge? Så behøves du heldigvis slet ikke træffe valget. Du kan nemlig få bassiner, der også egner sig som bålfade.

Et bålfad er et fantastisk redskab, når du gerne vil have bål i haven. Fadet sørger nemlig for at indramme bålet. På den måde stiger temperaturen hurtigere og røgen fra bålet bliver minimeret. Derudover giver fadet dig også mulighed for at placere bålet, lige hvor du ønsker i haven.

Endelig sørger fadet også for, at der ikke kommer pletter på græsplænen efter bålet. Derfor er der altså mange gode grunde til at købe en kombineret spejlbassin/bålfad.