Er det billigere at male selv, eller at hyre en maler?

Trænger køkkenet til et nyt look? Skal du have malet det nye hus inden du flytter ind? Eller er det træværket der er ved at se lidt kedeligt ud? Uanset hvad, så er der du ikke den første der spørger om det er billigere at male selv, eller om det bedre kan betale sig at hyre en maler. Men hvad koster en maler egentlig? Og hvad koster malling osv.

Prisen på en maler

Prisen på en maler varierer meget efter om der bliver arbejdet efter tilbud eller efter timeløn. Men ting som hvor meget forarbejde der er, hvor besværligt det er at komme til, hvor mange hjørner osv. der er, har også stor indflydelse på prisen. Det koster typisk mellem 75-150 kr. at få malet professionelt, pr. kvm. Så det kommer selvfølgelig an på om opgaven er stor eller lille, nem at komme til eller besværlig.

Hvad koster det at male selv

Det afhænger selvfølgelig lidt af dine ønsker og af hvor meget udstyr du har i forvejen osv, men herunder kan du se nogle af de typiske priser hvis du skal male selv:

  • Malingen kan for ca. 10 liter koste alt mellem et par hundrede kroner og op til omkring 1000 kr. alt efter hvilken kvalitet du køber, og den dækker ca. 8 kvm. pr liter
  • En grunder koster omkring det samme, men nogle gange kan man male med 2 gange top
  • Afdækningsplast eller pap og malertape koster ca. 150 kr.
  • Skal du have spartlet huller ud skal du give ca. 150 kr. for spartelmasse, sandpapir og en spartel
  • Malerruller og pensler fås også i mange prisklasser og kan koste alt lige fra 100 kr. til omkring 1000 kr. hvis du skal have en forlænger stang osv. med

Hvis du kun kigger på indkøbsprisen af materialer vil der altså ofte være en del at spare. 

Tid og kvalitet

Hvis du regner dit eget tidsforbrug med i regnestykket, så ser det dog straks lidt anderledes ud. Har du ikke så meget erfaring med malerarbejde så vil du typisk bruge dobbelt så lang tid på at male, og dertil kommer også tiden du har brugt på indkøb af grej osv.

Det er ikke vildt svært at male, men ofte kan man godt se forskel på om det er en professionel der har lavet det, eller om det blot er en selv. Her er det kun dig der kan vurdere om du kan leve med lidt småfejl hist og pist. Så en ting er hvad der er billigst, en anden ting er hvad der er bedst, og hvad du har det bedst med selv.