En god forsikring beskytter dine vigtigste ting

Lever man i et privilegeret og civiliseret samfund er der visse goder, som man er vant til at have til sin rådighed. Man har visse privilegier og det har gjort, at der er nogle materielle ting, som man har og ville have svært ved at give fra sig. Mange aspekter af ens hverdag er bygget op omkring nogle ting, som man slet og ret har vænnet sig så meget til, at man ikke kan undvære dem. Netop derfor er det en meget god ide at have en forsikring. Generelt er der flere forsikringer man bør have, men der er dog nogle, der er mere relevante end andre. For stort set alle mennesker er det en god ide at have en indbo forsikring. Det er en type af forsikring, som de fleste på et tidspunkt eller på flere tidspunkter i deres liv har benyttet. En af de ting, som denne type af forsikring dækker er din cykel og din computer. Det er nogle vigtige ting i manges hverdag og netop derfor er det da også en god forsikring at have.

Lad din forsikring dække din cykel

Bor man i en af landets større byer er der meget stor sandsynlighed for, at man har brug for en cykel. Rigtig mange mennesker rundt omkring i storbyerne bruger deres cykel, som deres primære transportmiddel og netop derfor er det et stort problem hvis den bliver stjålet, går i stykker eller bliver væk. Du kan dog sørge for at tage dine forholdsregler således, at det ikke har store konsekvenser hvis det skulle ske. Har du ikke i forvejen en forsikring kan du få et tilbud forsikring via forsikringsportalen og komme videre med jagten. Foruden en forsikring er det også en god idé at læse det Kriminal Præventives Råd om hvordan man undgår cykeltyveri.

 

En af de ting du kan gøre er at finde en forsikring, som er god når det kommer til din cykel. Du kan formentligt finde en forsikring, som gør, at du ikke skal være bange for at få din cykel stjålet eller at den går i stykker. Meget ofte vil dette være inkluderet i en indboforsikring, som også er god for mange andre ting. Det er ikke i alle tilfælde, at din cykel er dækket af din forsikring så det er noget du selv skal gå ind og tjekke op på. Hvis du er på udkig efter en forsikring er det en af de ting, som du bør kigge på i betingelserne inden du skriver under. For mange gange er der nogle ting i en forsikring, som ikke er så tydelige. Det handler derfor om at have øje for de rette ting når det kommer til din forsikring således, at du helt og aldeles forstår hvad det er du rent faktisk betaler for.

Ofte har en forsikring en selvrisiko

Meget ofte er en forsikring forbundet med en selvrisiko. Det er meget forskelligt hvor stor denne selvrisiko er og det er noget, som du bør undersøge grundigt når du køber din forsikring. Af og til kan det for eksempel være, at en selvrisiko er på 3000 kr. Hvis du får stjålet din cykel, som havde en værdi der var svarende til 7000 kr. Får du dermed udbetalt 4000 kr. Det er derfor altid noget man skal overveje om man overhovedet har lyst til.

I de fleste tilfælde kan det sagtens betale sig alligevel da det trods alt er bedre at få 4000 kr. End slet ikke at få noget. Hvis man finder en forsikring, der har en væsentligt lavere selvrisiko vil den også meget ofte være væsentligt dyrere. Det er derfor altid en afvejning af hvad der bedst kan betale sig for lige netop dig. Hvis du ved, at der er stor sandsynlighed for, at lige nøjagtigt din cykel bliver stjålet kan du tage dine forholdsregler. Du kan nemlig snakke med dit forsikringsselskab om en særlig aftale. Det kan være, at I kan blive enige om, at lige netop på din cykel vil selvrisikoen være mindre.