DNA-mærkning forebygger tyverier

Der findes næppe noget mere ubehageligt og grænseoverskridende end indbrud og tyveri. DNA-mærkning og spray mod indbrud er den nyeste teknologi, der skal afholde forbrydere fra at løbe med din virksomheds værdier og eller dine private ejendele.

 

Ved at beskytte dine ejendele med DNA-mærkning, reduceres risikoen for indbrud og røveri med 83%. Det skyldes blandt andet den ofte markante markering af, at visse genstande er mærket. Skiltningen med DNA-mærkning er i mange tilfælde nok til, at afholde tyve fra at forsøge sig.

 

Hvem kan bruge DNA-mærkning?

Du kan bruge den usynlige form for beskyttelse i dit private hjem. Har du eksempelvis dyre designermøbler, teknologi eller arvestykker, du ikke vil miste, kan du mærke dem med DNA. Det er naturligvis ikke din egen DNA, men en usynlig kunstvæske med sporingsstoffer i.

 

DNA-mærkning er også relevant for alle former for virksomheder. De mest oplagte er naturligvis butikker med synlige varer stående fremme, som tøj-, sko-, og dagligdagsbutikker, der ofte er udsatte for butikstyverier. Faktisk kan DNA-mærkning også være en meget fordelagtig løsning for servicevirksomheder, håndværkere, hoteller, institutioner og IT-virksomheder, der har attraktive maskiner, værktøj og IT-udstyr på lager.

Sådan virker DNA-mærkning

 

Fordi man ikke kan se DNA-mærkningen, kan det være svært at vide, hvad teknologien egentligt gør. Ganske enkelt går det ud på, at du sprøjter dine ejendele med den gennemsigtige DNA. Når en røver forsøger at løbe med din værdier fra din virksomhed, bliver han og alt, der ellers kommer i kontakt med tyvekosterne, mærket med din virksomheds DNA, som du har påført de genstande, tyven vil stjæle. DNA-mærkningen vil altså også smitte af på potentielle transportmidler, som tyvekosterne har været i berøring med. På den måde er det altså muligt at spore dine ejendele fra gerningsstedet og til det sted, hvor dine ejendele med DNA-mærkning ender.

 

Hver virksomhed eller butik har sin egen væske, som har en speciel kode og UV-sporstof i sig. Det gør DNA-mærkningen unik. Væsken sætter sig på gerningsmanden og de ting, som han forsøger at stjæle, hvorfor det er nemt at spore, hvor både tyven og dine værdier er.

 

Du kan selv påføre DNA-mærkningen på dine ejendele. Du køber ganske enkelt bare et passende kit. Kits kommer i forskellige størrelser, der indeholder forskellige antal mærkninger. Desto flere eller større genstande, du ønsker at sikre, desto flere mærkninger skal du bruge. Der findes også kits designet til cykler og til dit hus eller din lejlighed.