Derfor burde du spise flere nødder

Du har nok hørt det før, men nu får du det at vide igen: Nødder er sunde, og du burde spise flere af dem. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, for nødder indgår ikke nødvendigvis naturligt i den almindelige danskers kost, medmindre man spiser stenalderbrød og nødder som erstatning for slik. Men som sagt findes der mange gode grunde til at spise flere nødder, og derfor kan du med fordel gøre endnu mere for at integrere de små, værdifulde nødder i din kost. Ved at gøre netop dette styrker du dit helbred betydeligt, og du forebygger blandt andet hjertekarsygdomme. Især cashewnødder kan give dig den energi, du mangler, i hverdagen.

Nødder er sunde

Nødder indeholder nærmest kun gode ting. Der er både en rig andel protein, fibre, vitaminer, mineraler og fedt af den umættede slags. Mange mennesker har især fibre og protein i underskud, og derfor kan nødder være en rigtig god måde at få rettet op på problemet igen. Forskere anbefaler, at man spiser omkring 30 gram nødder om dagen, men man skal sørge for, at de spises mest muligt uforarbejdede. Saltede, ristede eller søde nødder har langt fra den samme effekt på kroppen som naturlige nødder, og de kan i værste fald have en langt værre effekt på kroppen.

Cashewnødder

Cashewnødder er ikke nødvendigvis en hyppig vare i de fleste danske hjem. Nødden er langt mere kendt og brugt i asiatiske lande, hvor man kan skabe lækre karry retter og saucer med nødden. Det specielle ved cashewnødder er, at de er fedtfattige, og at de indeholder utrolig mange vitaminer og mineraler. Under mineralerne er blandt andet selen, kobber, magnesium, jern, fosfor og zink værd at nævne, hvilket er mineraler, som mange mennesker har i underskud. Derudover indeholder cashewnødder også meget protein, så der er mange gode grunde til at spise flere cashewnødder. Derudover kan man fint pointere, at cashewnødder er ved at blive mere og mere populære, og at det slet ikke er for sent at hoppe med på trenden.

Sådan gør du

Nu tænker du måske, at det kan være svært at inddrage netop cashewnødder i din daglige kost, men hertil får du nu nogle tips. Hemmeligheden bag ved at få spist flere nødder er at være kreativ. For når først man har tænkt sig om en smule, så er det faktisk ikke længere så stor en udfordring. Nødder kan nemlig bruges på utrolig mange måder. Man kan for eksempel drysse cashewnødder ned over sin skål med mysli eller yoghurt til morgenmaden, mens man også nemt kan spise dem som almindelig snack i løbet af dagen. Spiser man ikke for meget af det, så kan saltede cashewnødder også være en god måde at inddrage nødder i kosten. For et sundere alternativ kan man fint blande nødderne i en lækker grøn salat eller drysse dem over en wok. Generelt indgår der ofte nødder i asiatiske madretter, så her er mulighederne også mange. Én ting er helt sikker; du vil blive glad for nødder indenfor kort tid, og snart vil du slet ikke kunne forestille dig en dag uden en sund og lækker nød længere.