Den perfekte gaveidé til konfirmanden

Foråret nærmer sig så småt, og det betyder flere solskinstimer og inden længe også lysegrønne blade på træerne. Men det betyder også, at konfirmationssæsonen snart er over os. I løbet af de næste par måneder skal mange unge mennesker konfirmeres eller på anden vis fejre, at de så at sige træder ind i de voksnes rækker. Er du inviteret til en konfirmation, eller venter du blot på, at invitationen dumper ind af brevsprækken, er det inden længe tid til at overveje, hvilken gave, du ønsker at give konfirmanden. Konfirmationsgaver kan se ud på mange måder afhængigt af blandt andet modtageren og måden, konfirmationen fejres på. Mangler du inspiration, kan du læse med her.

Den gode konfirmationsgave

En konfirmation adskiller sig fra en fødselsdagsfejring eller en anden årstid ved, at den kun finder sted en enkelt gang i livet. Dette kommer typisk til udtryk ved, at budgettet for fejringen af konfirmationen er en anelse højere end ved eksempelvis en fødselsdag. Netop fordi fejringen kun sker en enkelt gang i livet, skal dagen gerne være noget helt særligt. Dette kan du vælge at lade influere dit valg af gave til konfirmanden.

 

Der er efterhånden udbredt tradition for at give konfirmander penge i gave. De fleste er omkring 13 eller 14 år, når de konfirmeres og på det tidspunkt i livet, kan en pengegave være den bedste gave, man kan forestille sig. Men synes du, at en pengegave virker for upersonlig og ikke afspejler, hvor særlig dagen og modtageren af gaven er, kan det være en idé at tænke lidt anderledes. Tænk for eksempel i at give en konfirmationsgave, som er helt speciel og personlig.

Den personlige konfirmationsgave

Den personlige konfirmationsgave kan bestå i mange ting. En klassisk gaveidé, der altid holder er et personligt smykke. Både til drenge og piger kan et særligt smykke, der på en eller anden måde er personligt for dem være en rigtig god gave – både på selve dagen, men også mange år frem, hvor smykket kan minde dem om den særlige og glade dag.

 

Men en personlig gave behøver ikke på den måde at være materiel. En fremragende gaveidé, som ligeledes vil kunne skabe minder mange år fremover, er en oplevelsesgave. Det kan være en lille rejse i form af en storbyferie eller en anden unik oplevelse, du giver konfirmanden. Sådan en gave afspejler i meget høj grad, hvor særlig både dagen og konfirmanden er.

Budget for konfirmationsgaver

Inviteres man til en konfirmation, et bryllup eller en lignende stor begivenhed, kan det ofte være svært at afgøre, hvad budgettet for gaven skal være. I sidste ende, er det op til dig selv, hvad du ønsker at betale for din gave til konfirmanden, men du kan blandt andet lade budgettet være bestemt af din relation til konfirmanden og båden, hvorpå konfirmationen fejres. Er der tale om en stor fest med et stort budget, kan det være passende med et lidt større budget, når det du skal vælge din gave, hvorimod en mindre fest med et mindre budget lægger op til en lidt mindre gave.