Bliv klar til at købe en brugt bil

Der er mange gode grunde til at købe en brugt bil. For det første er brugte biler billigere, men de fleste brugte biler virker også fint. De er især et godt valg, hvis du er en ung studerende eller af andre årsager ikke har råd til at spare op eller tage et lån. Derudover kan du finde en brugt bil, uanset om du så bor på Djursland eller Bornholm. Hvis du vil have en helt ny bil, risikerer du at skulle ud på en længere tur for at finde nogen, der forhandler det mærke, du er interesseret i.

Men det betyder ikke, du skal være ukritisk, når du køber bil. Der er mange ting, du selv kan være på udkig efter, når du er ude og kigge efter din første bil. Herunder får du et par eksempler, så du kan finde en både god og billig brugt bil.

Tjek motoren

Når du køber en brugt bil, skal du altid prøvekøre den, så du kan tjekke, at alt fungerer, som det skal. Især motoren skal du være opmærksom på. Hvordan lyder motoren? Hvis du opfanger mislyde fra motoren, når du starter den, eller når du er ude at køre, skal de straks undersøges nærmere.

Reparationer af en motor kan blive utrolig dyre, alt efter problemet, så det er bedre at spotte problemet hurtigt, så du enten kan få forhandleren til selv at betale for reparationen, eller så du kan få et nedslag i prisen.

Dækkene skal være i orden

En anden ting, der kan nå at blive skiftet før køb, er dækkene. Ifølge FDM skal dæk skiftes, når der er mellem 3 mm. mønsterdybde tilbage. Og så skal alle dæk selvfølgelig være ens. Det går ikke, at der er sommerdæk foran og vinterdæk bagpå. Det gør kørslen mindre sikker og er for øvrigt ulovligt.

Skriv ikke under på noget, før du er sikker

Kontrakter kan være farlige, hvis du ikke ved, hvad du skriver under på. Sørg for at få en brugt bil tjekket grundigt, før du skriver under på at købe den. Ifølge FDM har op mod 94% af brugte biler fejl. De fleste er mindre fejl, der let kan fikses, men af og til er der alvorlige fejl, som kan koste dig mange penge og potentielt gøre kørsel i bilen farligt.

Så stol aldrig på brugtvognsforhandleren eller den private sælger. Få en udefrakommende mekaniker til at tjekke bilen og sørg for, at den lever op til alle regler.