5 Gode idéer til børnenes store dag

Fødselsdagsfester er en kæmpe oplevelse for børn. Derfor gør vi forældre os altid ekstra umage, når de smås fødselsdag er rundt om hjørnet. Vi bager, pynter og gør alt for, at vores børn for en dejlig dag.

Gennem tiden er det, min familie har haft størst glæde ved, været at finde på sjove lege til børnene. Selvom rød sodavand, sejt pynt og kage er i høj kurs, er det de mange lege, der har gjort størst indtryk hos børnene, når vi snakker om deres fødselsdagsfester gennem årene. 

Derfor har vi samlet vores 5 bedste lege i en lille mini-guide. Så er I godt klædt på, når de små skal fejres. Vi håber, at I får lige så stor glæde af legende, som vi har fået i vores familie.

Ballon tema og ballondans

Balloner er altid en god idé. De er ikke kun flotte at se på, de bringer også en masse festlig stemning til fødselsdagsfesten. Derudover er de oplagte til den gode gamle klassiker: ballondans. 

Vi har prøvet at holde ballontema to gange, hvor børnene fik lov at vælge farverne på deres fødselsdags balloner og været med til at puste dem op. Senere på dagen fik alle børnene bundet balloner om deres fødder, og så fik de ellers lov til at gå amok med ballondans. Det var et kæmpe hit, og vi fik taget en masse sjove videoer og billeder af festlighederne.

Løb med sjove poster

Der er intet, der slår et godt gammeldags løb med poster – og så er det også godt for børnene at komme udenfor efter, at have siddet til bords og drukket sodavand og spist kage. 

Hvordan man strikker sådan et løb sammen, er en smagssag. Vi plejer at stille poster op rundt omkring; som på vejen, i et værelse, i haven, i garagen og i naboens have. Engang i mellem har naboerne hjulpet til og klædt sig ud som fx pirater. Temaet på legen var, at børnene skulle sænke skibe med tennisbolde for at hjælpe ’piraterne’. 

I sidste ende er det kun fantasien, der sætter grænser. Så sæt jer ned og planlæg nogle sjove poster og lege, som børnene ville kunne lege med på.

Skattejagt

Hvis du synes, det er lidt for omfattende at lave et større løb med en masse poster, så kan du planlægge en skattejagt.

Det går i al sin enkelthed ud på, at børnene skal finde en ’skat’, som typisk består af slik. For at finde skatten skal man følge nogle ledetråde. Det kan være alt fra gåder til små udfordringer eller rim.

Klarer man udfordringen, bliver man guidet hen til det næste sted på ’kortet’, hvor næste gåde eller udfordring gemmer sig. Sådan bliver det ved, indtil børnene finder den længeventede skat. Det er rigtig hyggeligt og et godt alternativ til poste-løbet, hvis det er meget koldt udenfor, eller hvis det regner.

Stop dans

Stop dans er en meget simpel og let leg at stille op. Det eneste, stop dans kræver, er musik og et rum, hvor der er plads til at børnene kan få lov at danse rundt uden at ødelægge for meget.

Vi plejer at ”spice” konkurrencen lidt op med ekstra præmier til den, der fx har den sjoveste dans, eller til den, der har den sejeste dans. Vi har en dreng i Oscars klasse, der er rigtig god til Hip Hop, og han plejer at løbe med præmien for den sejeste dans.

Børnene går rigtig meget op i det, og det er en sjov måde at konkurrere på uden, at det bliver for seriøst. 

Sidst men ikke mindst: stoledans

Ingen god børnefødselsdag uden en god gammel stoledans. Det kræver selvfølgelig, at I har mange stole derhjemme, eller har mulighed for at låne nogle stykker ved naboen. Stoledans er en rigtig sjov leg, som de fleste børn kan lide. Nem og ligetil, da den kun kræver stole og musik.

Det var så vores personlige favoritter herhjemme. Jeg håber, du kunne lide vores guide, og at I får en rigtig god fødselsdag med de små!