3 tips til opgradering af børnenes garderobe

Er dine børn trætte af deres tøj, og ønsker de sig nyt? Der kan være forskellige grunde til, at de yngste i familien ønsker sig nyt tøj. Nogle gange er det gamle for småt, slidt eller bare ikke moderne længere.

De fleste af os er klar over, at tøjindustrien er hård ved miljøet. Det er derfor en god ide, at købe så lidt nyt tøj som muligt, og lade tøjet leve så længe som muligt.

Køb second hand og skån miljøet

Tøj til børn og unge kan nemt findes i genbrugsbutikker. Det er en nem måde, hvorpå man kan forny garderoben, spare penge og skåne miljøet på samme tid. Der er ingen grund til at holde sig fra at købe brugt tøj.

Særligt tøj til børn og unge i genbrugsbutikker kan være næsten som nye. Børn vokser hurtigt ud af tøj, og har måske ikke haft tid til at have det på mange gange. Man kan derfor gøre nogle gode køb til billige penge.

Køb nyt tøj og lad det gamle gå videre

Nogle gange er der bare brug for nyt tøj. Det kan være vanskeligt at finde tøj i genbrugsbutikker, hvis man har en helt speciel ide om, hvad man vil have. Det kan der være mange unge der har, og i så fald behøver man ikke tvinge dem til at købe hele garderoben i den lokale genbrugsbutik.

Der er mange steder, hvor man kan finde billigt og lækkert tøj til børn og unge. Både børn og unge har tendens til at have brug for nyt tøj oftere end voksne. Børn vokser hurtigt ud af tøj, og nogle unge vil følge modetendenserne.

Når man køber nyt tøj til sine børn og unge er det en mulighed at lave en oprydning i det gamle tøj. På den måde kan man få ryddet ud i garderoben, og lade det gamle tøj gå videre. Det kan være ved at give det til venners børn eller fætre og kusiner. Der er også mange velgørende foreninger, der samler tøj ind til personer, der ikke har så meget.

Nyt pift til det gamle tøj

Hvis man vil undgå at købe nyt tøj til børn og unge, kan man prøve at sy noget af det eksisterende tøj i garderoben om. Dette kræver selvfølgelig at man har mulighed for at sy, og at man har basisviden om syning.

Det kan være en rigtig god måde at give det gamle tøj nyt liv. Man kan eksempelvis omsy en kjole til en fin nederdel eller klippe bukser til shorts. På den måde får man fornyelse i garderoben uden at købe noget nyt.

Hvis man ofte køber tøj til børn og unge i genbrugsbutikker, kan det også betale sig at forbedre sine sy-evner. Hvis man kan sy tøj mindre har man nemlig meget større udvalg i butikken. Det kan hurtigt ske, at man finder tøj, som ikke er i den rigtige størrelse, i en genbrugsbutik. Her kan man jo ikke bare vælge en anden størrelse, ligesom i en almindelig tøjbutik.